Hlavní obsah

Muž zkolaboval v centru Prahy, pomoc přišla do minuty

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Boj o život svedl v pátek ráno v hlavním městě muž, který přímo na ulici zkolaboval. Měl však obrovské štěstí, neboť kolem projížděla policejní hlídka, která ihned začala s oživováním. Do minuty dorazil také malý městský vůz pražské záchranky a muže se podařilo přivést zpět k životu.

Článek

V devět hodin ráno přijala dispečerka pražské záchranné služby hlášení o muži v bezvědomí na rohu Opletalovy a Růžové ulice v Praze 1. Kolem projíždějící policisté ihned zahájili u muže, kterému selhal krevní oběh, masáž srdce.

„Během minuty dorazil na místo záchranář v malém zásahovém elektromobilu a pomocí externího defibrilátoru pokračoval v oživování pacienta až do příjezdu lékaře a posádky rychlé zdravotnické pomoci,“ řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Po několika minutách se u muže podařilo obnovit životně důležité funkce, naměřené hodnoty odhalily infarkt.

„Šestapadesátiletý pacient byl předán přímo na katetrizační sál vinohradské nemocnice, kde se podrobil operačnímu zákroku,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám