Hlavní obsah

Za vydírání a znásilnění známého si muž ze Zlínska odpyká pět let

Za vydírání, zbavení osobní svobody a znásilnění známého si dvaadvacetiletý Lukáš Hartmann z Otrokovic na Zlínsku odpyká pět let vězení. Dohodl se na tom v pátek u krajského soudu se státní zástupkyní. Podle obžaloby působil Hartmann jednapadesátiletému muži opakovaně psychické útrapy po několik dní od února do dubna 2018. K trestné činnosti se přiznal, hrozilo mu až 12 let vězení. Rozsudek je pravomocný.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Obžalovaný Lukáš Hartmann 22. ledna 2021 v jednací síni zlínské pobočky Krajského soudu Brno

Článek

Poškozený jednapadesátiletý muž podle státní zástupkyně utrpěl posttraumatickou stresovou poruchu.

Podle obžaloby Hartmann svého někdejšího kolegu z práce několikrát proti jeho vůli držel v uzamčené kanceláři, přívěsu a ve vyzděném prostoru v zemi pod železným poklopem, a to i několik dní v kuse. Muže také poléval močí, strčil mu do konečníku fix a bil ho plastovou lžící na boty do penisu.

Sexuální tyran z Tachovska si dohodl podmínku. Slíbil léčení

Krimi

Několikrát svou oběť podle obžaloby navíc zbil bambusovou tyčí, zapaloval muži vlasy zapalovačem a nutil ho také obléci si dámské prádlo. Podle státní zástupkyně Renaty Bártkové tak Hartmann činil kvůli vlastnímu sexuálnímu uspokojení.

Podle obžaloby sebral útočník svému známému také invalidní důchod a později peněženku s platební kartou. Týraný muž vyčíslil přímou škodu, kterou Hartmannovým počínáním utrpěl, na 19 320 korun, soud mu dnes náhradu přiznal. Za způsobenou psychickou újmu požadoval napadený muž po obžalovaném 200 000 korun, v tomto případě ho krajský soud odkázal na řízení ve věcech občanskoprávních.

Dvacetiletý sadomasochista zbil při sexu dívku do bezvědomí. Dostal tři roky

Krimi

„Nebudu se k tomu vyjadřovat," řekl v pátek novinářům na dotazy k případu Hartmann. Před trestním senátem uznal vinu podle obžaloby, známému se omluvil. Soud v pátek schválil nejen dohodu o uložení úhrnného pětiletého trestu odnětí svobody ve věznici s ostrahou a náhradě škody, muži uložil i ochranné psychiatricko-sexuologické léčení v ústavní formě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám