Hlavní obsah

Muž zbil ze žárlivosti družku, je obviněn z pokusu o těžké ublížení na zdraví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Až deset let vězení hrozí jednatřicetiletému muži z Pardubicka, který v neděli v brzkých ranních hodinách na hotelovém pokoji v Mariánských Lázních napadl svoji o devět let mladší družku. Chebští kriminalisté obvinili násilníka z pokusu o těžké ublížení na zdraví.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Obviněný muž měl mezi druhou a třetí hodinou ranní v Mariánských Lázních v jednom z hotelů napadnout svou dvaadvacetiletou družku,“ uvedl ve středu mluvčí karlovarské krajské policie Jan Bílek.

„Ta se měla vrátit do hotelového pokoje, kde ji měl nejspíše ze žárlivosti jednatřicetiletý muž fyzicky napadnout. Žena po útoku spadla na postel. Následně jí měl muž rozbít mobilní telefon, aby nemohla zavolat na policii,“ popisoval začátek incidentu mluvčí.

„Poté ji měl napadnout několika údery do celého těla, a dokonce ji i škrtit. Ženě se ale naštěstí povedlo utéct z pokoje na chodbu,“ pokračoval Bílek.

Bitku v centru Prahy zachytila kamera. Pěstí dostal i strážník

Krimi

Jedna ze zaměstnankyň hotelu přivolala na místo hlídku policie a zdravotnickou záchrannou službu, která ženu odvezla na ošetření do nemocnice.

„Muž se po příjezdu policejní hlídky choval agresivně, opakovaně neuposlechl výzev, a proto proti němu byly použity donucovací prostředky,“ konstatoval policejní mluvčí s tím, že policie muže zadržela.

„Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě prokázání viny hrozí jednatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na deset let,“ uzavřel Bílek.

Reklama

Výběr článků

Načítám