Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat muže, kterého viní z napadení Ukrajinek v Plasích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plasy

Kriminalisté podali státnímu zástupci návrh na obžalobu osmačtyřicetiletého muže, který měl napadnout dvě Ukrajinky v Plasích na severním Plzeňsku. Informovala o tom policejní mluvčí Dagmar Brožová. Jestliže soud uzná jeho vinu, hrozí mu až pětileté vězení.

Okresní soud Plzeň-sever poslal do vazby 48letého muže, který měl napadnout v Plasích dvě UkrajinkyVideo: Klára Mrázová, Právo

 
Článek

Událost se stala 13. srpna na pouti v Plasích. Deset dní po incidentu policisté muže obvinili z ublížení na zdraví a výtržnictví. Návrh na podání obžaloby podali už 8. listopadu. „Další osoby, které by se měly na útoku spolupodílet, vypátrány nebyly,“ doplnila Brožová.

Podle zjištění Novinek vyrazily ženy s dětmi na atrakce. Čtyřiačtyřicetiletá Tetiana uvedla, že s kamarádkou seděly na obrubníku a povídaly si. Zastavil u nich řidič Škody Octavie a zeptal se, jestli jsou z Ukrajiny. Když souhlasily, kousek poodjel, ale vrátil se k nim. Zprvu jim prostě nadával, pak je napadl.

„Nejdříve jsem dostala tři rány pěstí do tváře. Potom mě začal tahat za vlasy, abych vstala. Vzápětí se vrhl na Lily,“ popsala Tetiana.

Ve chvíli, kdy se agresor otočil na kamarádku, běžela k jeho autu a vyndala mu klíčky ze zapalování.

„Chtěla jsem zavolat policii, když zezadu ke mně přistoupili nějací další dva muži, kteří mě praštili do zad, a já upustila klíček na zem. Sebral ho ten první útočník, nasedl do auta a z místa ujel,“ líčila Tetiana, která měla po útoku naštěstí jen podlitiny.

Její o deset let mladší kamarádka Lily však skončila v bezvědomí. Podle lékařské zprávy utrpěla otevřenou zlomeninu čelisti, lícní kosti i nosních kůstek.

Osmačtyřicetiletý muž, který měl napadnout Ukrajinky, skončil ve vazbě

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám