Hlavní obsah

Muž z Prostějovska poslal tři čtvrtě milionu, bagr z Německa nedorazil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro vyzvednutí minibagru za v přepočtu 775 450 korun, zaplacených převodem předem, si poslal přepravní společnost do Německa zákazník z Prostějovska. Dopravci se ale vrátili s prázdnou, bez bagru a bez peněz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Sedmačtyřicetiletý muž z Prostějovska si na německém internetovém bazaru našel inzerát na prodej minibagru za 32 500 eur, v aktuálním přepočtu tedy víc než tři čtvrtě milionu korun.

„Prodejce zaslal na e-mail zájemce fakturu, kterou poškozený uhradil ze svého účtu na účet uvedený na dokladu. Na přepravu stavebního stroje z Německa si zájemce sjednal společnost, která se v domluvený den dostavila na místo předání,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

„Řidič ale zjistil, že na dané adrese není ani minibagr, ani žádná osoba, která by mu k objednávce cokoli sdělila. Ve snaze kontaktovat prodejce ale nepochodil, protože na telefonáty nikdo nereagoval,“ řekla mluvčí. Jediné, co se pak poškozený muž prostřednictvím dalších kontaktů dověděl, bylo, že inzerát byl s největší pravděpodobností podvodný a stránky prodejce jsou již zablokovány.

„Poškozený muž oznámil událost Policii ČR. Případ prověřujeme pro trestný čin podvod,“ uzavřela Miluše Zajícová.

Koupil veterána přes internet, auto ale nedostal

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám