Hlavní obsah

Muž z Přerovska chtěl zbohatnout na akciích, napálil jej údajný pracovník Agrofertu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O více než půl milionu přišel zhruba sedmdesátiletý muž z Přerovska, když chtěl zbohatnout na akciích. Podvedl jej člověk, který se vydával za pracovníka koncernu Agrofert a makléře v jednom. Právo o tom v pátek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Poškozený se podle ní dostavil na policejní služebnu v Kojetíně, kde celý příběh své snahy investovat do akcií popsal policistům.

„Nejdřív zareagoval na nabídku na internetových stránkách, které se zabývají vklady do akcií. Vyplnil dotazník, kde zapsal a poskytl na sebe kontaktní údaje,“ uvedla mluvčí.

Následně se podle ní se seniorem spojil údajný pracovník společnosti Agrofert a na základě jeho pokynů starší muž uhradil prostřednictvím svého účtu za nákup údajné akcie 5800 korun. „Aby mohl dál investovat, přiměl ho neznámý pachatel k tomu, aby si do svého telefonu nainstaloval aplikaci a další aplikaci k jeho bankovnímu účtu,“ konstatovala Zajícová.

Slibují 400 Kč. Místo toho lidem vybílí účet

Bezpečnost

Zanedlouho podle ní senior zjistil, že bez jeho vědomí a souhlasu byla podána žádost o úvěr, která byla schválena. „Dále pak došlo k navýšení kontokorentu a z účtu muže byly odčerpány finanční prostředky. Místo výdělku a zisku tak přišel o statisíce,“ doplnila policejní mluvčí.

Případ podle ní policisté prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů podvodu, neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Na Olomoucku řádí podvodníci. Vysávají účty obětí

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám