Hlavní obsah

Muž z Klatovska vyhrožoval, že zopakuje vraždění na fakultě: Jsem nastavenej na jatka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sušice

Policisté dopadli 42letého muže z Klatovska, který v pondělí psal své bývalé partnerce, že ji zabije. Ve zprávách také vyhrožoval, že zopakuje vraždění na pražské filozofické fakultě.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie - ilustrační snímek

Článek

Podle zjištění Novinek muž slovně zaútočil na svoji někdejší partnerku. Přes mobilní aplikaci WhatsApp jí vyhrožoval, že zabije ji i další osoby.

V komunikaci se odkazoval na masovou vraždu z loňského 21. prosince, kdy student na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy zabil 14 lidí. „Chcípněte všichni. Já zítra jedu udělat spoušť. Zítra bude můj den. Už vás mám dost. Bude to strašný, co udělám. Ten chcípák na tý fakultě, to je hovno. Já jsem nastavenej na jatka,“ popsal Novinkám, co říkal muž do telefonu, důvěryhodný zdroj.

Poté, co žena zavěsila telefon, ihned kontaktovala policii. Obávala se, že někdejší partner má zbraň. „Po muži jsme začali okamžitě pátrat. Díky operativní činnosti a spolupráci několika složek jsme dvaačtyřicetiletého muže zanedlouho vypátrali a zadrželi nedaleko Sušice,“ přiblížila policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Kriminalisté mu následující den sdělili, v režimu zrychleného zkráceného přípravného řízení, podezření z přečinu nebezpečného vyhrožování. V krátké době bude postaven před soud.

V Plzeňském kraji už jde o druhý případ, který policie řešila. Těsně po hrůzném činu vyhrožoval 37letý opilý muž, že vystřílí vesnici na Plzeňsku. Skončil v cele předběžného zadržení.

Vyhrožoval, že vystřílí celou vesnici na Plzeňsku. Skončil v cele

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám