Hlavní obsah

Muž vylákal z lidí 13 milionů. Peníze prohrával v sázkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Kriminalisté z Hradce Králové podali návrh obžaloby na 45letého muže z Liberecka. Viní ho, že během 7 let vylákal z šesti poškozených přes 13 milionů korun. Lidé, s kterými se náhodně seznámil, se nechali obalamutit báchorkou, že potřebuje peníze na vyřízení dědictví ze Švýcarska. On mezitím peníze prohrál v sázkách. Policii se nepodařilo zajistit ani korunu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Tvrdil jim, že byl v dětství adoptován švýcarskými občany a nyní má po nich zdědit nemovitost. Jiným zase tvrdil, že má dědit po strýci ze Švýcarska. Sliboval jim, že až za budovu bývalé školy v hodnotě 70 milionů korun utrží peníze, že jim vše vrátí. Poškození mu natolik uvěřili, že si peníze, které mu půjčovali, sami vypůjčili od své rodiny, příbuzných, známých i bank,“ popsala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Až na konci loňského dubna jednomu z poškozených (42), který zapůjčil 9,3 milionu korun, došla trpělivost a věc oznámil policii. Ti pak dohledali dalších pět podvedených.

Máte peníze na bitcoinovém účtu, tvrdila žena. Muž přišel o 1,3 milionu

Krimi

„Zjistili také, že někteří poškození na sebe založili účet, ke kterým měl tento muž přístup a sám si je obhospodařoval a kam mu vylákané peníze přicházely. Peníze mu nemohly chodit na jeho vlastní účet, protože je proti němu vedeno 34 exekucí ve výši necelých tří milionů korun. Nikdy totiž neplatil žádné povinné platby státním institucím, telefony, půjčky,“ dodala Kormošová.

Podvodník nyní čeká na další řízení ve vazbě. Hrozí mu trest od pěti do deseti let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám