Hlavní obsah

Muž vyhrožoval své 84leté matce zabitím

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Zabitím kovovou trubkou vyhrožoval minulý týden jednašedesátiletý muž z Chlumecka své vlastní o třiadvacet let starší matce. Přitom teprve v prosinci loňského roku byl za týrání matky propuštěn z vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Ihned po odpykání trestu opět začal matce vyhrožovat, že ji zabije, pokud mu nedá peníze. Ve všech případech vnikl na pozemek u jejího domu přes uzamčenou branku,“ uvedla mluvčí policie v Hradci Králové Anna Pešavová.

Naposledy nezdárný syn vyhrožoval matce ve čtvrtek 2. června v podvečerních hodinách. „Tehdy posilněn alkoholem přelezl vstupní branku, vnikl na pozemek, kde u domu sebral kovovou trubku. Pak přistoupil k matce, která seděla na lavičce před domem a začal jí s trubkou v ruce mávat nad hlavou a vyhrožovat zabitím. Chtěl se totiž dostat do domu a najíst se tam. Své výhrůžky několikrát zopakoval. Matka z obavy o svůj život nakonec synovi klíče vydala. Posléze syn svého jednání zanechal a odešel do domu,“ popsala událost mluvčí Pešavová s tím, že seniorka měla vždy ze syna strach, proto se po každém incidentu zamykala v ložnici.

Policii tentokrát hned následující den informoval o nezdárném chování svého bratra mladší syn postižené. „Přivolaní policisté v domě na pohovce zajistili podnapilého muže. Provedená zkouška ukázala, že měl v dechu 2,75 promile alkoholu. Proto jej policisté převezli na hradeckou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,“ pokračovala Anna Pešavová.

Vzhledem k tomu, že matka dala souhlas k trestnímu stíhán, byl hned 4. června muž policisty obviněn ze zločinu vydírání, přečinu porušování domovní svobody a přečinu nebezpečné vyhrožování. V současné době je ve vazbě a za své protiprávní jednání mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám