Hlavní obsah

Muž v Praze zapálil karavan, ve kterém byli tři lidé. Hrozí mu až dvanáct let

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté obvinili muže, který má zřejmě na svědomí požár karavanu, ke kterému došlo v sobotu v Praze. V době požáru byli uvnitř karavanu tři lidé, jeden z obyvatel si naštěstí včas všiml plamenů a vzbudil ostatní. Incident se tak obešel bez zranění, o život ale přišli dva psi. Muž je stíhán vazebně, informoval v pátek mluvčí policie Jan Rybanský.

Foto: Policie ČR

Oheň zničil celý karavan, vedle stojící dodávka byla značně poškozena

Článek

Incident se stal v sobotu 14. dubna kolem třiadvacáté hodiny v areálu Nákladového nádraží Žižkov v Praze 3.

„Na tísňovou linku zavolal jeden ze tří obyvatel karavanu, který uvedl, že chvilku před usnutím si všiml podivného světla skrz zadní okénko a ucítil kouř. Následně zjistil, že celou zadní část pohltily plameny. Vzbudil proto ostatní a společný prostor urychleně opustili. Díky jeho duchapřítomnosti se tak incident obešel bez zranění,” sdělil mluvčí.

Při požáru přišli o život dva psi. Požár zničil celý karavan a poškodil také vedle stojící dodávku. Celková škoda podle mluvčího přesahuje sto tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Všem třem obyvatelům se podařilo včas karavan opustit, při požáru přišli o život dva psi

Pražští kriminalisté zajistili několik stop, které je dovedly ke konkrétnímu muži podezřelému ze založení požáru.

„V průběhu pár dní po požáru muže kriminalisté zadrželi. Po provedení všech nezbytných úkonů mu vyšetřovatel sdělil obvinění pro trestné činy těžké ublížení na zdraví, poškození cizí věci a týrání zvířat. V případě odsouzení mu tak hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody. Muž je stíhán vazebně,” dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám