Hlavní obsah

Muž v Praze okrádal postižené, dvanáctiletému chlapci vzal peníze na týdenní pobyt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevidomé nebo tělesně postižené okrádal podle policie 34letý muž, který se nechával zaměstnat v sociálních službách v Praze. Vzal například peníze dítěti, které převážel na týdenní pobyt. Jindy okradl kolegyni, když poskytovala první pomoc. Zloděj je již ve vězení.

Muž okrádal klienty sociálních služebVideo: Novinky

 
Článek

Policie v neděli uvedla, že muži klade za vinu celkem 14 krádeží. Muž se živil jako řidič obecně prospěšné společnosti. V jednom případě například vezl 12letého hocha na úrovni dvouletého dítěte z domova na týden do integračního centra.

„Jako vždy dostal Honzík od mámy do batohu peníze a ty si pak v integračním centru jeho pracovníci měli vzít. Jenže tentokrát přijel na tento rutinní převoz jiný řidič než obvykle a Honzíka cestou okradl o 3000 korun,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Jindy zase podle kriminalistů vzal nevidomé 78leté ženě šperky za 30 tisíc korun poté, co se k ní do bytu dostal pod záminkou opravy židle. Dle policie okradl rovněž svou kolegyni, která zrovna poskytovala první pomoc jinému kolegovi. Sebral jí peněženku se sedmi tisíci.

Řidič ujížděl kradeným BMW po D8. Před tunelem se otočil a jel zpět na Prahu

Krimi

Pak začal pracovat jako sanitář v centru sociální péče, kde okradl na lůžko upoutaného pacienta. Podle policie také okradl jednaosmdesátiletou tělesně postiženou ženu o 50 tisíc korun, kdy jí sliboval zařízení operace kyčle pro její dceru.

„Jako poslední případ zmíníme podvod na onkologicky nemocné seniorce, která trpí syndromem demence. S tou se seznámil před úřadem městské části, kde byla na sociálním odboru. Poškozenou oslovil na ulici a nabídl se, že k ní bude chodit do bytu uklízet. Jenže z ní pak vylákal skoro 140 tisíc korun,“ popsal Daněk.

Čtyřiatřicetiletý muž si přišel na více než půl milionu korun. Soud ho již potrestal odnětím svobody na tři a půl roku do věznice s ostrahou a také musí zaplatit poškozeným způsobenou škodu.

Zloději v Barceloně ukradli ruským turistům šperky za 200 milionů korun

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám