Hlavní obsah

Muž v Ostravě kradl sdílené koloběžky. Po přebarvení je chtěl prodávat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Jeho slabostí byla jízdní kola a elektrokoloběžky a jeho revírem Ostrava. Muže s tímto profilem podezřelého z krádeží zadrželi po sledování policisté z ostravské části Poruba. Přiznal se jim k řadě krádeží v různých sklepích, uvedl také, že z ulic sebral dvanáct sdílených elektrokoloběžek.

Foto: Policie ČR

Muže z Ostravy policie obvinila z řady krádeží sdílených elektrokoloběžek

Článek

O případu v pátek informovala mluvčí policie Eva Michalíková, kriminalisté muže zadrželi v předešlých dnech.

„Policisté měli ve svém hledáčku 35letého muže, o kterém už z minulosti věděli, že jeho slabinou jsou krádeže jízdních kol a elektrokoloběžek,“ uvedla mluvčí s tím, že podezřelý neměl žádné bydliště.

Při pátrání policisté zjistili, že podezřelý přebýval zejména v různých sklepích, v jednom ho nakonec našli.

Vyráběl vlastní GPS moduly

Po zadržení se kriminalistům přiznal k celkem dvaceti krádežím, kdy většinou někde sebral jízdní kolo, které pak prodal náhodným zájemcům.

„Dále se přiznal, že ve dvanácti případech měl na různých místech v Ostravě po předchozí demontáži GPS modulu odcizit sdílené elektrokoloběžky. Ty následně ve svém úkrytu předělával tak, že si sestrojil vlastní modul, který měnil za GPS moduly z koloběžek. Následně je měl například různě polepovat a natírat jinou barvou,“ zmínila Michalíková s tím, že ale díky zásahu policistů už nestihl elektrokoloběžky prodat.

Policisté podezřelého obvinili z krádeží a porušování domovní svobody, za což mu hrozí až tři roky vězení. Za mříže ale má nastoupit už v těchto dnech kvůli předchozí, rovněž majetkové trestné činnosti.

Požár elektrokoloběžky zničil byt v Praze, dva zranění a evakuace

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám