Hlavní obsah

Požár elektrokoloběžky zničil byt v Praze, dva zranění a evakuace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zřejmě vzplanutí elektrické koloběžky bylo v úterý ráno příčinou požáru v bytě v pražských Hrdlořezech. Na místě byli dva zranění, ven je dostali policisté, kteří jeli souhrou okolností kolem a všimli si dýmu stoupajícího z bytového domu. Hasiči nakonec evakuovali 15 lidí. Rozsah a výši škod zjišťují vyšetřovatelé.

Požár kvůli elektrické koloběžce v PrazeVideo: HZS Praha

 
Článek

Oheň vzplál krátce před 7. hodinou ráno v jednom z bytů v ulici U Smetanky.

Hasiči zasahovali s výškovou technikou a z budovy evakuovali 15 lidí. „Dva lidi z bytu zachránil policista před příjezdem jednotek,“ sdělil mluvčí hasičů Martin Kavka.

Foto: HZS Praha, Bez zdroje

Hasiči kvůli požáru v bytě v pražských Hrdlořezech evakuovali 15 lidí

Zdravotníci ošetřili ženu, která se nadýchala kouře, a muže s popáleninami na noze.

Podle policie si požáru všiml policista, který jel do práce. „Vyrazil dveře bytu a  zachránil dva lidi. Ti jsou sice popálení, ale jinak by měli být v pořádku,“ uvedla policie na Twitteru.

Později policie upřesnila, že nakonec na místě zasahovali dva policisté, kteří byli na cestě do práce, a ještě další dva, kteří jeli do nedaleké policejní školy.

„Předběžnou příčinou požáru bylo vzplanutí elektrické koloběžky,“ dodali policisté.

Foto: HZS Praha

Následky požáru bytu v pražských Hrdlořezech

Byt byl při příjezdu hasičů podle jejich mluvčího celý v plamenech, oheň se podařilo uhasit za několik desítek minut. Následovala kontrola skrytých ohnisek hoření a odvětrání.

Rozsah škod zjišťuje hasičský vyšetřovatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám