Hlavní obsah

Muž v Hranicích chtěl oběť zároveň znásilnit i okrást

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen touha jedenašedesátiletého muže něco ukrást zřejmě uchránila v Hranicích na Přerovsku mladou ženu před znásilněním. Násilník ji povalil na zem, zalehl, ale když se začal zároveň přehrabovat v její kabelce, podařilo se ženě muži vysmeknout a utéci. Policisté krátce poté vypátrali a zadrželi v sousedním Moravskoslezském kraji muže, kterého z činu podezírají.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Právo o případu, k němuž došlo 23. září před pátou hodinou ranní v ulici Nová v Hranicích, informovala v pátek policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že násilník se vyklubal z muže, kolem něhož mladá žena procházela. Postával tam a pravděpodobně vykonával potřebu.

„Když ho míjela, otočil se k ní a začal na ni mluvit. Žena, aby ho slyšela, si vyndala z uší sluchátka. Muž ji požádal o cigaretu a ona mu odpověděla, že žádné nemá. Nečekaně ji pak uchopil za ruku a začal ji přitahovat k sobě. Poškozená se nejprve jeho útokům ubránila, ale pak ji násilník povalil na zem a zalehl svým tělem,“ uvedl kriminalista Jaroslav Šulák.

Křičel, že ji zabije

Muž se podle něj začal ženě sápat po krku a požadoval po ní pohlavní styk s tím, že pokud mu nebude po vůli, tak ji zabije a několikrát to opakoval. Po chvilce se začal sápat i po kabelce poškozené, kterou měla pod sebou.

„Žena se aktivně bránila, ale i přesto ji začal agresor jednou rukou škrtit a řvát na ni. Na okamžik zaváhal, a to ve chvíli, když se mu podařilo dostat do kabelky a začal se v ní přehrabovat. V ten moment vycítila poškozená možnost dostat se z jeho sevření, odstrčila ho od sebe a rozběhla se k přijíždějícímu vozidlu, které se jí podařilo zastavit. Řidiče, který v autě cestoval, požádala o pomoc. Pachatel z místa utekl směrem k blízké zahrádkářské kolonii,“ popsal Šulák.

Napadená byla převezena na ošetření do místní nemocnice. Mimo psychické a fyzické újmy přišla o peněženku s finanční hotovostí, stravenkami, osobními doklady, platební kartou a také o mobilní telefon. Vznikla jí škoda za bezmála 6400 korun.

Podezřelého zadrželi druhý den

„Policisté okamžitě začali po pachateli pátrat a hned následující den ve večerních hodinách skončil na policejní služebně,“ dodal kriminalista.

Muž je obviněn z trestných činů loupeže, znásilnění ve stadiu pokusu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Hrozí mu až deset let vězení. Soud na něj uvalil vazbu.

Reklama

Výběr článků

Načítám