Hlavní obsah

Driftem oslavil zákaz řízení i nový řidičák, teď mu hrozí vězení

Právo, jr
Prostějov

Řízeným smykem, mezi automobilovými závodníky nazývaný driftem, se asi chtěl v úterý svému okolí předvádět pětadvacetiletý mladík v Prostějově. Když ho krátce poté kontrolovali policisté, předložil teprve před třemi týdny vydaný nový řidičský průkaz, ale zároveň jen několik desítek minut platné rozhodnutí o zákazu řízení motorových vozidel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Nový řidičák tak už zpátky nedostal,“ konstatoval mluvčí prostějovské policie František Kořínek. Vysvětlil, že policisté kontrolovali mladého muže poprvé v listopadu. „Tehdy řídil, ale nebyl držitelem řidičského průkazu, takže policisté věc předali jako přestupek správnímu orgánu. V té době si muž zřejmě právě dělal autoškolu, takže o měsíc později získal řidičský průkaz,“ uvedl Kořínek.

Za listopadový přestupek dostal muž pokutu a rozhodnutí o zákazu řízení, které měl čerstvě u sebe. Driftem chtěl možná zákaz oslavit. Sice tak na sebe mladík upozornil, ale také si zadělal na větší malér. Za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Drift či drifting je specifické odvětví automobilového sportu, jedná se řízený přetáčivý smyk. Nejdříve se jezdil v japonských horách, později si získal mnoho fanoušků a začaly se konat nelegální, později již oficiální a velmi populární závody.

Reklama

Výběr článků

Načítám