Hlavní obsah

Muž ukradl v Liberci kocoura a vyhodil ho z devátého patra

Novinky, kub
Liberec

Stěží pochopitelný případ krutosti spáchané na zvířeti vyšetřují liberečtí kriminalisté, kteří obvinili 27letého muže z usmrcení kocoura. Muž podle policie přijel loni den před Štědrým dnem na návštěvu za kamarádem, jehož přítelkyni chtěl věnovat kocoura, kterého cestou sebrali u panelového domu. Zvíře ale ženu poškrábalo a muž ho poté měl vyhodit z okna bytu v devátém patře.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policie muže ze Vsetínska obvinila z týrání zvířat. O vývoji v případu v úterý informovala mluvčí policie Ivana Baláková, která již dříve sdělila, že se v Liberci vyšetřuje smrt kocoura, kterého našli lidé umírat v tratolišti.

Při vyšetřování padlo hlavní podezření na 27letého muže z Valašského Meziříčí, který byl loni 23. prosince na návštěvě v Liberci u svého 19letého kamaráda. V podvečer šli Třešňovou ulicí a před vchodem do paneláku si všimli urostlého šedého kocoura.

Muž v Olomouci brutálně zabil štěně, jeho družka zvíře našla v kontejneru

Krimi

„Majitel kocoura vypouštěl pravidelně ráno a večer na půlhodinovou procházku ven. Protože vypadal jako 'Briťák', napadlo je, že by se mohl líbit přítelkyni mladšího z nich. Ačkoliv měl kocour na krku obojek s telefonním číslem, z čehož se dalo usoudit, že někomu patří, odnesli ho do bytu mladé ženy, kterou chtěli tímto živým dárkem obdarovat,” popsala případ mluvčí.

Žena podle policie vzala kocoura do náruče, ale v tu chvíli na něj začal dorážet její pes, který ho vyděsil. „Vystresovaný kocour se pak snažil z jejího sevření vysmeknout a utéct někam do bezpečí. Přitom jí způsobil několik škrábanců, kvůli kterým slečna ztropila scénu, a tím byl jeho osud zpečetěn,” zmínila Baláková.

Starší z mužů poté podle policie kocoura vyhodil z okna v devátém patře.

Mladík si bral kočky z útulků, pak je našli utýrané

Krimi

„Svědci zraněného kocoura, který patřil obyvateli nedalekého panelového domu v Třešňové ulici, objevili ve velmi zuboženém stavu, ve kterém vydával bolestné skřeky. Jeden z kolemjdoucích zvíře poznal a kontaktoval jeho majitele,” sdělila mluvčí.

Zvíře utrpělo zlomeninu páteře, kterou veterinární lékařka označila jako nevratné poškození zdravotního stavu, a doporučila zvíře raději uspat.

Podle kriminalistů dvojici mužů přinejmenším usvědčují záznamy z bezpečnostní kamery z toho, že kocoura odnesli. Muži obviněnému z týrání zvířat hrozí v případě soudu až tři roky vězení. Případnou roli zbylých dvou aktérů v trestním řízení policie nekomentovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám