Hlavní obsah

Muž ubil manželku a nechal ji doma s dětmi, nyní stanul před soudem

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Případ dlouholetého domácího násilí, které vyvrcholilo vraždou manželky, začal v pondělí rozplétat Krajský soud v Ostravě. Na lavici obžalovaných usedl čtyřicetiletý Petr Gola z Pržna na Frýdecko-Místecku. Svoji ženu ubil loni v červenci a pak ji mrtvou zanechal v domě se čtyřmi malými dětmi.

Foto: Aleš Honus, Právo

Petr Gola, který je obžalován z týrání a vraždy manželky a matky čtyř dětí, stanul před ostravským krajským soudem.

Článek

Policisté po muži pátrali déle než týden a zadržen byl v Klatovech, kde ho poznal číšník v jedné z restaurací.

Nyní před soudem přiznal, že svou ženu bil, podle něj si za to ale mohla sama. Prý chodila domů opilá, a tak byl nucen ji trestat.

„Je mi to líto, ale nechtěl jsem ji zabít,“ začal svou výpověď před soudem. Přiznal, že jejich soužití bylo velmi špatné. „Byla to ale ona, kdo to vždy vyprovokoval alkoholem. Kdyby tolik nepila, byl by vztah mezi námi vynikající,“ řekl.

„V žádném případě jsem neměl v úmyslu svou manželku usmrtit. Nafackoval jsem jí, protože neustále tahala děti po nocích po hospodách a sebrala poslední peníze, které propila,“ řekl k osudné noci na pondělí 23. července.

Žena v minulosti nedala souhlas ke stíhání

Součástí soudního spisu je také zdravotní dokumentace ženy, která v minulosti kvůli zraněním opakovaně vyhledala pomoc lékaře. Ale nešlo jen o facky, jak se snaží obžalovaný vše u soudu  zlehčovat.

Už v roce 2009 ji Gola zmlátil tak, že jí natrhl ledvinu. Protože žena nedala souhlas s trestním stíháním, policie případ odložila. U dalších zranění žena při ošetření lékařem vždy tvrdila, že si je způsobila sama.

Hlavní líčení bude v následujících dvou dnech pokračovat výslechy svědků a soudních znalců. Rozsudek by mohl být vyhlášen v polovině týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám