Hlavní obsah

Muž stíhaný za vraždu mladé ženy na Písecku spáchal ve vazbě sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Sedmadvacetiletý soused zavraždil podle policie 21letou vysokoškolačku jen kvůli tomu, že ho rušila, když dělala hluk na chodbě v domě v Českých Budějovicích. Škrtil ji, utopil, pak rozřezal její tělo a chtěl ho zakopat v lese u Protivína. Po zadržení na konci minulého týdne spáchal sebevraždu ve vazební věznici v Českých Budějovicích.

Vyšetřovatelka Renata MikováVideo: Orholz Pavel, Právo

 
Článek

Vražda se stala v sobotu 4. září v Českých Budějovicích. „Mezi pachatelem a obětí došlo ke konfliktu na chodbě domu, kde bydleli. Pachatel napadl oběť a zatáhl ji k sobě do bytu, kde ji rdousil a následně utopil. Pak ji jejím osobním automobilem odvezl k Protivínu, kde se zbavil těla. Protože s autem zapadl a nebyl schopen odjet, tak auto zapálil. Toho si všimli svědci a na místo přijeli policisté i hasiči. Ti objevili i tělo a bylo jasné, že se jedná o vraždu,“ popsala případ vyšetřovatelka Renata Miková.

Foto: Policie ČR

BMW, které muže zapálil v lese u Protivína.

Připustila, že vrah tělo zdevastoval. „Část těla byla oddělená od trupu. V tom je případ podobný s vraždou Otýlie Vranské,“ narážela na otřesný a nevyřešený případ z roku 1933 vyšetřovatelka.

Vražda mladé ženy a zapálené BMW na Písecku: Policie dopadla podezřelého

Krimi

Policisté rozjeli v sobotu večer 4. září na jihu Čech rozsáhlé pátrání a začali dávat do médií výzvy ohledně možných svědků. Po muži pátrali na jihu Čech vrtulníky, drony i psi. Množily se také spekulace, že v Jihočeském kraji řádí sériový sadistický vrah. Po 96 hodinách pátrání však policisté muže nakonec dopadli.

Otýlie Vranská, slovenská prostitutka žijící v Praze, byla zavražděna v září 1933. Její rozčtvrcené tělo bylo ve dvou kufrech odesláno vlakem na Slovensko. Pachatel nebyl nikdy dopaden. Případ je označován jako nejznámější neobjasněná vražda československé kriminalistiky.

V pátek ujistili veřejnost, že žádné nebezpečí nehrozí. „Vyšlo najevo, že od automobilu se vydal pěšky do Čičenic a pak zavolal matku, která ho odvezla zpátky do Českých Budějovic,“ podotkla Miková.

Na Písecku našli shořelé BMW. Uvnitř měla být mrtvá žena

Krimi

Upřesnila, že kriminalisté muže ještě v pátek obvinili z vraždy a hrozilo mu až doživotní vězení. „K činu se přiznal, a dokonce popsal i detaily, které nemohl nikdo jiný než vrah znát,“ zmínila Miková.

Podotkla, že muž nakonec spáchal ve vazební věznici v Českých Budějovicích sebevraždu. Podle kriminalistů nebyl před tímto činem nikdy soudně trestán. „Byl to uzavřený člověk, závislý na počítačích a filmech,“ dodala k pachateli vyšetřovatelka.

Reklama

Výběr článků

Načítám