Hlavní obsah

Muž spadl z lodi v centru Prahy do Vltavy a utopil se

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ze zakotvené lodi v centru Prahy poblíž Čechova mostu spadl v pondělí večer muž do Vltavy. Pátrali po něm policisté i hasiči, jejich potápěči však z vody vytáhli už jen bezvládné tělo.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž spadl z lodi do Vltavy a utopil seVideo: Novinky

 
Článek

„Oznámení jsme přijali ve 22:10 s tím, že se jedná o slovensky hovořícího muže, ročník 1969," sdělil mluvčí policie Tomáš Hulan.

"Na místo vyjely tři jednotky našich hasičů, včetně potápěčů, kteří začali po muži okamžitě pátrat," řekla Novinkám mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Část hasičů hledala tonoucího na člunu, pod hladinou po něm pátrali potápěči. Ti také muže bez známek života objevili pod trupem lodi.

Potápěči předali tělo svým kolegům. Záchranáři začali muže resuscitovat, lékař u něj ale nakonec musel konstatovat smrt.

„Prošetřováním na místě policisté zjistili, že utonulý zavrávoral při vystupování z lodi a spadl do řeky. Zda byla příčinou této situaci chvilková zdravotní indispozice zemřelého, nebo jakákoli jiná okolnost, teď zjišťují kriminalisté,” dodal Hulan s tím, že byla nařízena také pitva.

Reklama

Výběr článků

Načítám