Hlavní obsah

Muž spadl do kolejiště metra na Florenci. Vytáhli ho na poslední chvíli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na poslední chvíli vytáhla strážnice spolu s jedním cestujícím muže, který spadl do kolejiště ve stanici metra Florenc. Záchranáři jej následně odvezli do nemocnice. O případu, který se stal už v listopadu, informovala v úterý mluvčí strážníků Irena Seifertová. Ředitel městské policie Eduard Šuster nyní rozhodl, že strážnice dostane medaili za statečnost.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Strážnice sloužící na Praze 10 byla v době svého volna zrovna na cestě na přednášku na Policejní akademii, když ve stanici zaslechla volání o pomoc.

„Vzápětí spatřila v kolejišti metra muže středního věku, který nemohl vstát a křičel. Spolu s dalším cestujícím skočili do kolejiště a s vypětím všech sil se jim podařilo muže na poslední chvíli vytáhnout před přijíždějící soupravou na nástupiště,“ vylíčila Seifertová.

Muž sice nebyl viditelně zraněn, ale nemohl mluvit, stěžoval si na bolest hlavy a zad. Jako příčinu pádu uvedl závrať a malátnost. Do příjezdu záchranné služby byl v péči svých zachránců a následně putoval do nemocnice.

Seifertová zároveň požádala mladého muže, který při záchraně pomáhal, aby se strážníkům ozval. „Rádi bychom ho ocenili čestnou medaili. Strážnice, která u městské policie pracuje od roku 2009, dostane medaili za statečnost 1. stupně,” uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám