Hlavní obsah

Muž se ztratil na Šumavě při obcházení polomu

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠUMAVA

Horští záchranáři na Šumavě hledali v úterý v noci mezi Filipovou Hutí a Horskou Kvildou muže, který sešel z cesty při obcházení polomů a ztratil orientaci. Muže se podařilo najít asi po čtyřech hodinách. V horách však stále hrozí velké nebezpečí.

Článek

"Kolem 18. hodiny obdržel dispečink horské služby hlášení z tísňové linky 112, že se v prostoru mezi Filipovou Hutí a Horskou Kvildou ztratil muž. Ten sešel z cesty při obcházení polomů a ztratil orientaci. Do prostoru vyrazilo osm záchranářů se čtyřmi automobily," uvedl náčelník horské služby na Šumavě František Stupka.

Přestože byli záchranáři s mužem po celou dobu v telefonickém kontaktu, podařilo se ho najít až kolem 22. hodiny. Záchrannou akci komplikoval sníh, silný vítr a polomy.

"Doporučujeme turistům a běžkařům, aby omezili pohyb v lesních terénech. Cesty jsou na mnoha místech po silné vichřici neprůchodné a vystavili by se tak sami nebezpečí," doplnil Stupka.

Reklama

Výběr článků

Načítám