Hlavní obsah

Muž se vyhýbal soudu, v Liberci ho dohnalo, že neměl na zastávce roušku

Právo, Michael Polák
Liberec

Devětadvacetiletému cizinci se v Liberci těžce nevyplatilo, že byl na autobusové zastávce bez roušky. Někdo ho totiž za to nahlásil na linku 158 a policisté si pro muže přijeli. Chtěli s ním vše vyřídit blokovou pokutou, jenže se ukázalo, že chybějící rouška nebude jediný jeho problém.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Při podrobné lustraci hlídka zjistila, že je na něho okresním soudem vydán příkaz k zatčení pro předchozí trestnou činnost,“ popsal ve čtvrtek mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Cizinec tedy putoval do cely, odtud druhý den k soudu, a ten mu udělil trest odnětí svobody s podmíněným odkladem a také mu zakázal řízení motorových vozidel.

Cizinec okrádal v metru seniory s berlemi, o úspory přišla i 90letá žena

Krimi

Tím však celá anabáze neskončila. Mezitím totiž cizinecká policie zjistila, že cestovní pas, s nímž se muž v Česku prokazoval, je padělek. Potvrdilo to i odborné zkoumání.

Cizinec vjel po kolejích do pražského tunelu. Odtáhla ho tramvaj

Krimi

Muž se hájil tím, že neměl ponětí, že jeho cestovní doklad je falzifikátem. Pas údajně zakoupil přes internet a smluvenou částku uhradil ve dvou splátkách.

„To, že se jako státní příslušník jedné z evropských zemí prokazoval dokladem úplně jiného státu, mu zvláštní nepřišlo,“ upozornil Vojtěch Robovský.

Soud muži nakonec tento týden uložil trest vyhoštění z Česka za padělání a pozměnění veřejné listiny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám