Hlavní obsah

Muž se v Olomouci nepohodl s řidičem kamionu, tak mu vystříkal kabinu hasičákem

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na zastávku na parkovišti u benzinové čerpací stanice na okraji Olomouce nebude zřejmě dobře vzpomínat jedenašedesátiletý řidič kamionu. Poté, co se tu nepohodl s jemu neznámým mužem, mu muž vystříkal kabinu vozidla práškovým hasicím přístrojem. Právo v úterý o případu informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Policie ČR

Kabinu kamionu zaneřádil obsah práškového hasicího přístroje.

Článek

Oznámení od řidiče kamionu podle ní přijali policisté prostřednictvím linky 158 v pondělí pozdě večer.

„Celá situace započala rozhovorem mezi řidičem a jemu cizím mužem. Ten k jeho kamionu přišel před 22. hodinou s dotazy, proč stojí s autem na tomto místě a kdy odjede. Jedenašedesátiletý řidič mu odvětil, že se o tyto informace nemusí vůbec zajímat. Nato muž od nákladního auta odešel směrem k benzince, avšak ne na dlouho,“ uvedla mluvčí.

Strhl řidičce volant do protisměru, soud mu zvýšil trest na 15 let

Krimi

Po chvíli se podle ní muž vrátil i s hasicím přístrojem v ruce. „Pootevřeným oknem a následně i otevřenými dveřmi z druhé strany nastříkal část obsahu šestikilogramového hasicího přístroje do kabiny kamionu a zbytek na kapotu  nákladního auta stojícího vedle. Než se řidič vzpamatoval a vyšel z vozu ven, dotyčný byl již pryč,“ konstatovala Vaňharová.

Auto na Olomoucku narazilo do stromu. Pět zraněných, startoval vrtulník

Krimi

Policisté podle ní navíc zjistili, že použitý hasičák odcizil výtečník z benzinové čerpací stanice. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na téměř 2500 korun. Po neznámém muži policisté pátrají. „Jeho jednání kvalifikovali jako přestupek proti majetku a občanskému soužití,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám