Hlavní obsah

Muž se v Brně pokusil zabít důchodce, srazil ho z okraje lomu

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

O velkém štěstí může mluvit sedmdesátiletý muž z Brna, který se čtvrtého listopadu nechal vylákat na okraj Brna za účelem obchodní schůzky. Ta se týkala prodeje pozemků či nemovitostí v okolí již nefunkčního lomu Hády. Jeho strmé, několik desítek metrů vysoké stěny měly posloužit k vraždě. O tu se pokusil sedmadvacetiletý vysokoškolák, který schůzku s důchodcem zinscenoval. Penzistu pak zhruba po půl čtvrté odpoledne z hrany lomu do hlubiny srazil.

Záchrana důchodce sraženého do lomuVideo: Miroslav Homola, Policie ČR, Právo

 
Článek

„Poškozenému se však podařilo se štěstím zhruba metr pod hranou srázu zachytit. Jednání navíc viděl náhodný svědek, který zavolal na tísňovou linku, a na místo okamžitě vyrazily hlídky ze Šlapanic a z Brna a za pomoci lana muže visícího na skále zachránily,“ uvedl k případu krajský policejní ředitel Leoš Tržil s tím, že záchranu komplikovala rychle postupující tma.

Jak doplnil šéf kriminalistů Antonín Hrdlička, další vyšetřování ukázalo, že pád nebyl dílem náhody, ačkoli tak měl zřejmě vypadat, a že zřejmě šlo o promyšlené jednání sedmadvacetiletého muže, se kterým se poškozený důchodce vůbec neznal.

„Zatím je předčasné spekulovat, jak se měla celá věc odehrát a komu by smrt muže posloužila, nicméně výsledkem vyšetřování je obvinění ze zvláště závažného trestného činu pokus vraždy, které bylo vzneseno nejen proti zmíněnému muži, který z místa činu uprchl, ale i proti ženě z Brna (37), která je osobou blízkou poškozeného,” uvedl Hrdlička.

Podle něj tato žena na místě činu zřejmě nebyla, ale je také obviněna z pokusu vraždy. Oba obvinění jsou od 9. listopadu ve vazbě a hrozí jim trest od 15 do 20 let vězení.

Případ se nadále vyšetřuje, a i když má policie dostatek indicií, přesto vyzývá další náhodné svědky, kteří se v danou chvíli od 15.30 do 17.30 v této často navštěvované lokalitě pohybovali a všimli si podezřelých okolností, aby se přihlásili na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám