Hlavní obsah

Muž se při pádu nešťastnou náhodou podpálil

Novinky, Martina Žáčková
OTROKOVICE

Shodou nešťastných náhod se v noci na pátek podpálil 35letý muž z Otrokovic na Zlínsku. Po 23. hodině šel s přítelkyní sídlištěm Trávníky a v ruce nesl v otevřené láhvi ředidlo. Náhle na chodníku zakopl, upadl a ředidlo na sebe vylil. Vzápětí začal hořet od zapálené cigarety, kterou měl v druhé ruce.

Foto: Pavel Reichard

Předškoláci ze 3. mateřské školy v Sokolově zažili netradiční pasování na školáky.

Článek

Přestože mu kolemjdoucí ihned přispěchali na pomoc, utrpěl popáleniny na 90 procentech těla. "Během dvou minut jsme byli na místě, ale zasahovat jsme nemuseli. Lidé už muže uhasili," řekl mluvčí hasičů Zlínského kraje Roman Vaněk.

"Má popáleniny asi na 90 procentech těla. Byl převezen do nemocnice ve Zlíně, kde jej lékaři ošetřili a hospitalizovali," řekl mluvčí zlínské policie Ivo Mitáček. Podle Ireny Amchové ze zlínské Baťovy nemocnice je popálený muž na oddělení ARO.

Popálený událost sám popsal

Policisté vylučují, že by šlo o další z řady případů, kdy se mladí lidé úmyslně zapálili. Okolnosti neštěstí jsou však obestřené otazníky. Není jasné, zda se vše seběhlo, jak dívka uvedla. "Muž se sice na místě také snažil mluvit, ale vzhledem ke zranění nemohl komunikovat," upřesnil mluvčí zlínské policie Ivo Mitáček původní policejní informace, podle kterých nehodu popsal sám popálený. Protože dívka utrpěla šok, plánují policisté její výslech až na začátek příštího týdne.

Reklama

Výběr článků

Načítám