Hlavní obsah

Muž se na Těšínsku postavil před vlak a po strojvedoucím hodil kámen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Těšín

Jen velmi málo chybělo k tragédii během jízdy vlaku City Elefant nedaleko Ropice u Českého Těšína. Několikrát soudně trestaný muž na projíždějící vlak hodil velký kámen a trefil čelní sklo, které se za jízdy rozbilo. Policii se podařilo útočníka dopadnout, škoda je vyčíslena na 100 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Kámen, který útočník hodil proti vlaku, rozbil čelní sklo.

Článek

O události, ke které došlo ve středu, policie informovala v pátek. Jak vypověděl strojvedoucí osobního vlaku, během jízdy nečekaně spatřil v kolejišti muže středního věku, který se choval podezřele.

„Strojvedoucí vypověděl, že rychlost vlakové soupravy snížil a zatroubil. Nato osoba z kolejiště ustoupila, ale sehnula se, něco vzala do ruky a napřáhla ruku proti vlaku. Až po zásahu čelního skla kabiny si strojvedoucí uvědomil, že muž proti lokomotivě hodil kámen a utekl,“ uvedla mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Vlak smetl auto se 64letou řidičkou na přejezdu u Plzně

Krimi

Kámen sklo sice rozbil, naštěstí ale nevlétl až do kabiny. „Zřejmě díky snížené rychlosti vlaku a tvrzenému sklu nebyly následky tak fatální, nikdo nebyl zraněn,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Rozbité čelní sklo vlaku

Vlaková souprava musela být odstavena a na místo vyrazili policisté. Provoz na trati byl zastaven na tři hodiny. Ještě téhož dne v noci se policistům podařilo útočníka zadržet, po výslechu mu bylo sděleno obvinění, hrozí mu až šest let vězení.

„Muž ve věku 36 let odmítl vypovídat, své jednání fakticky nevysvětlil. Nicméně můžeme konstatovat, že kamenem hodil proti vlaku zřejmě jen tak, ze vzteku, v minulosti se už něčeho podobného dopustil,“ dodala Viačková.

Foto: Policie ČR

Rozbité čelní sklo vlaku

Muž má v trestním rejstříku už dvanáct zápisů, přičemž nejde o jeho první vandalismus. „V nedávné době komisař služby kriminální policie a vyšetřování muže obvinil, jelikož mu bylo prokázáno poškození čtyř osobních vozidel zaparkovaných v jedné ulici ve městě,“ dodala mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám