Hlavní obsah

Muž s pistolí ohrožoval personál pražské nemocnice Bulovka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlé policejní manévry odstartoval v sobotu večer muž, který s pistolí v ruce ohrožoval zdravotníky v jedné z ordinací ve Fakultní nemocnici Bulovka v Praze. Do areálu dorazila mimo jiné zásahová jednotka či speciální pořádková jednotka. Podezřelého nakonec zadržela policejní hlídka mimo nemocnici.

Policisté v areálu nemocnice BulovkaVideo: Novinky

 
Článek

Incident se odehrál okolo 21. hodiny v jedné z budov v areálu nemocnice.

„Bylo nám oznámeno personálem nemocnice, že je v ordinaci ohrožoval muž se zbraní. Na místo bylo ihned vysláno velké množství sil a prostředků, které propátraly celou budovu s daným oddělením. Na místě byla například také zásahová jednotka nebo speciální pořádková jednotka,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Jan Daněk.

Podezřelého se nakonec podařilo vypátrat jedné z policejních hlídek až v pražských Kobylisích.

„Muže dohledala hlídka v Čumpelíkově ulici. Policisté u něj při zadržení našli plynovou pistoli,“ doplnil Daněk.

Do nemocnice mezitím dorazili kriminalisté a také ředitel pražské záchranné služby, která z bezpečnostních důvodů, během pátrání po pachateli, přesměrovala své posádky s pacienty do jiných nemocnic. Kriminalisté na místě celou věc zadokumentovali.

„Případ je nyní prověřován pro podezření z trestného činu nebezpečného vyhrožování,“ dodal policejní mluvčí.

Po hádce na Kladensku zazněly výstřely. Do akce musela zásahová jednotka

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám