Hlavní obsah

Muž lezl na budovu plzeňské radnice a spadl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Opletačky se zákonem bude mít šestatřicetiletý muž, kterého krátce po sobotní půlnoci nenapadlo nic lepšího než šplhat po průčelí plzeňské historické radnice. Pád z několika metrů sice zřejmě přežil bez úhony, budovu radnice ale poškodil.

Muž lezl na budovu radnice v PlzniVideo: MP Plzeň

 
Článek

Příhodu monitorovaly bezpečnostní kamery. „Před radnicí se objevila skupinka tří osob, dva muži a jedna žena,“ popsala noční podívanou Tereza Schliková z tiskového odboru plzeňské městské policie.

„Působili nevinně, ale to jen do doby, než jeden z mužů začal šplhat po zdi radnice. Vylezl na okrasný květináč a následně se v několikametrové výšce zavěsil na upevňovací konstrukci zvonu, který je umístěný na historické budově,“ pokračovala.

Velká záchodová party v Mimoni. Policie hledá vandaly

Krimi

Pak to přišlo, konstrukce nevydržela váhu nevítaného návštěvníka, vylomila se ze zdi, lezec spadl, přičemž ještě stačil převrátit a poškodit květináč pod sebou.

Na místo v tu dobu už mířila hlídka strážníků. „Trojici zastihla při veselém rozhovoru ve vedlejší ulici. Všichni zúčastnění hlídce následně potvrdili událost, ke které před malou chvílí došlo,“ dodala Schliková.

Vzhledem k pádu a možným vnitřním zraněním zavolali strážníci pachateli záchranku. „A také státní policii, která si událost převzala z důvodu podezření ze spáchání trestného činu,“ uzavřela Schliková.

Foto: MP Plzeň

Muž lezl na budovu radnice v Plzni.

Související témata:

Výběr článků

Načítám