Hlavní obsah

Muž podle policie okrádal svého zaměstnavatele o zakázky

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklý případ zneužívání postavení vyšetřují moravskoslezští policisté. Obvinili čtyřicetiletého muže z toho, že z titulu své pozice v pobočce jedné firmy na Opavsku připravoval svého zaměstnavatele o zakázky a přihrával je jiné firmě, ve které působil jako tichý společník. Obviněnému hrozí až čtyři roky vězení.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala v pátek mluvčí policie Soňa Štětínská, podle níž muž pracoval několik let ve firmě s pobočkami po celé republice. Z titulu své pozice v pobočce z opavského regionu znal know-how firmy v oblasti zakázek k nákupu vozidel a obdobných komodit. Firma ale začala o zakázky pomalu přicházet.

„Kriminalisté zjistili, že muž měl v letech 2017 až 2019 působit současně jako tichý společník ve společnosti druhé firmy se stejným předmětem podnikatelské činnosti. Tu měl fakticky ovládat, například vyhledávat zakázky, oslovovat potenciální odběratele a domlouvat transakce,“ sdělila mluvčí.

Účetní podle policie v tichosti vysála z firmy na Šumpersku skoro 1,5 milionu

Krimi

Muž tak pracoval v podstatě pro dvě firmy současně, ale zakázky přihrával firmě, v které měl podíl.

„Předměty zakázek, které měl muž na úkor zaměstnavatele sjednávat, měly různou hodnotu – od desítek tisíc korun až po miliony. Neoprávněný prospěch není prozatím vyčíslen,“ dodala Štětínská.

Firma z Klatovska zaplatila miliony za ochranné rukavice. Nemá zboží ani peníze

Krimi

Kriminalisté muže obvinili ze zneužití postavení v obchodním styku. V rámci domovních prohlídek zajistili kromě jiného účetnictví, množství listinných materiálů a výpočetní techniku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám