Hlavní obsah

Muž pobodal v Olomouci mladíka. Ten po odjezdu autobusem zkolaboval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Kriminalisté dopadli 32letého recidivistu, který 23. ledna po hádce bodl v Olomouci do zad 20letého muže. Ten z místa činu odjel autobusem a v něm zkolaboval. Podezřelý skončil ve vazbě. Právo o případu informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Pobodání na autobusovém nádražíVideo: Policie ČR

 
Článek

„V neděli 23. ledna jsme krátce před 23. hodinou přijali na linku 158 oznámení o tom, že ve Fakultní nemocnici v Olomouci hospitalizovali pacienta s bodným zraněním v oblasti zad. Muže do nemocnice přepravila zdravotnická záchranná služba po tom, co zkolaboval v jednom z autobusů olomoucké městské hromadné dopravy,“ uvedla mluvčí.

Jedny z prvních kroků kriminalistů podle ní směřovaly do nemocnice za zraněným dvacetiletým mužem. Ten jim však ke vzniku svého zranění neuvedl žádné relevantní skutečnosti.

Vyhýbal se přes rok nástupu do vězení, dopadli jej opilého a zdrogovaného v autě

Krimi

Postupně získané informace přivedly kriminalisty k poznatku, že se měl mladík v neděli odpoledne zdržovat ve vestibulu olomouckého autobusového nádraží.

„To kriminalistům nakonec potvrdily i zajištěné kamerové záznamy, které vnesly do celého případu světlo. Zachycují průběh incidentu, při kterém dochází k fyzické potyčce mezi mladíkem a druhým mužem,“ podotkla mluvčí.

Opilý mladík bez řidičáku v Olomouci narazil do stromu, auto mu shořelo

Krimi

Z dosavadního šetření podle ní vyplývá, že k fyzickému konfliktu mělo dojít po náhodné předchozí hádce.

„Kriminalistům se útočníka podařilo ztotožnit, do několika minut vypátrat a zadržet v budově hlavního nádraží v Olomouci,“ poznamenala Vaňharová.

Tři dny od incidentu podle ní kriminalisté obvinili 32letého muže ze spáchání těžkého ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví.

Trestní stíhání probíhá vazebně. Muži, který byl v minulosti devětkrát soudně trestaný převážně za násilnou a majetkovou trestnou činnost, nyní hrozí trest odnětí svobody na tři léta až deset let.

Foto: Policie ČR

Pobodání na autobusovém nádraží

Reklama

Výběr článků

Načítám