Hlavní obsah

Muž po nehodě na D5 vystoupil z vozu, další auto ho smetlo

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na 14. kilometru dálnice D5 se v neděli večer střetla dvě osobní auta a kamion. Dva lidé skončili v nemocnici. Dálnice byla kvůli přistání vrtulníku uzavřena.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda uzavřela dálnici D5Video: Novinky

 
Článek

„K nehodě došlo krátce po půl deváté večer na 14. kilometru dálnice D5, ve směru na Plzeň. Na místo vzlétl vrtulník letecké záchranky a zároveň tam vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému,” řekla Novinkám policejní mluvčí Lucie Nováková.

Dálnice musela být ve směru na Plzeň uzavřena. Policisté a hasiči po svém příjezdu na místo od svědků zjistili, že nejprve řidič osobního vozu narazil zezadu do kamionu. Zatímco kamion odjel o kus dál, řidič osobáku vystoupil ze zdemolovaného vozu, pravděpodobně proto, aby odešel mimo dálnici. V tu chvíli ale místem projížděl další osobní automobil, jehož řidič nejprve srazil muže a následně naboural i do jeho vozu.

Z hořícího trabantu zachraňovali řidiče. K nehodě musel vrtulník

Krimi

„Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů. Hasiči asistovali záchranářům, zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření a zasypání uniklých provozních kapalin sorbentem,” sdělil mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Sražený muž utrpěl podle prvotních informací z místa ztrátová poranění v oblasti nohou. Ve vážném stavu ho záchranáři transportovali do nemocnice vrtulníkem. Další zraněný účastník nehody pak po ošetření zamířil do nemocnice sanitkou.

Po odletu vrtulníku zprůjezdnili policisté odstavný pruh, kterým mohli řidiči s opatrností projíždět. Před místem nehody se vytvořila několik kilometrů dlouhá kolona. Okolnosti a příčiny nehody policisté i nadále vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám