Hlavní obsah

Muž padělal lístky na vratné lahve, vydělal tisíce

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Z kuriózního podvodu obvinila policie třicetiletého muže. Na základě padělaných poukazů o výkupu vratných lahví podle kriminalistů vydělal asi pět tisíc korun. O případu informovala mluvčí frýdecko-místecké policie Karolína Bělunková.

Foto: Policie ČR

Padělané lístky na lahve.

Článek

Muž se k podvodu přiznal. „Jak sám ve své výpovědi uvedl, na nápad přišel ve chvíli, kdy před jedním z obchodních domů nalezl větší množství lístků s čárovými kódy za vrácené lahve. Podle těch si udělal šablonu, díky které měl následně stvrzenky zhotovovat. K výrobě lístků si obstaral veškeré potřebné zařízení, které bylo policisty zajištěno. Policistům také vydal celkem 14 kusů padělaných lístků, které nebyly k podvodným jednáním využity,“ uvedla mluvčí.

Magistr za 4000 korun. Bývalý zaměstnanec ZČU měl nabízet falešné tituly

Krimi

Poukázky se snažil zpeněžit ve Frýdku-Místku, Karviné a v Ostravě. „Za lahve, které nikdy nevrátil, měl od prodejen inkasovat více než pět tisíc korun. Jak ale bylo v průběhu prověřování kriminalisty zjištěno, takovýmto způsobem se měl pokusit vylákat skoro 30 tisíc,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám