Hlavní obsah

Muž padal ze Sněžky žlabem smrti půl kilometru, je stále ve vážném stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaatřicetiletý muž, který se v sobotu zřítil ze Sněžky, padal podle Horské služby tzv. žlabem smrti přibližně 500 metrů. Po leteckém transportu do královéhradecké nemocnice podstoupil operaci, jeho stav je nadále vážný.

Foto: GOPR, Novinky

Polští záchranáři na úbočí Sněžky (ilustrační foto)

Článek

„Muž prodělal těžké polytrauma, je napojený na umělou plicní ventilaci,“ uvedl mluvčí nemocnice Jan Špelda. Stav zraněného turisty označili záchranáři za vážný již v sobotu. Muž byl podle nich v bezvědomí a podchlazený, na plicní ventilaci jej napojila již posádka vrtulníku.

Turista podle mluvčího Horské služby Krkonoše Marka Fryše klouzal po svahu přibližně kolem 500 metrů. Při pádu překonal i Jubilejní cestu, která vede po polské straně Sněžky od Slezského domu na vrchol hory. V zimě je Jubilejní cesta uzavřená.

Sněžka opět málem hrobem, tentokrát mladého Čecha

Krimi

Jde jen za letošek o čtvrtého člověka, který ze Sněžky spadl. Na začátku února mladá žena uklouzla z Jubilejní cesty a sjela po zadku do údolí bez zranění. Tolik štěstí neměli na konci ledna dva polští turisté, kteří se z vrcholku Sněžky zřítili a po pádu z asi 900 metrů zemřeli.

Výletníkům, kteří na Sněžce porušili zákaz vstupu na uzavřenou Jubilejní cestu, hrozí od polských strážců Krkonoš pokuta.

„Zamezit přístupu turistů na zledovatělé horské trasy nelze, a to ani v případě cesty ze Sněžky. Uvědomit si možné nebezpečí by měli samotní turisté, a pokud se přesto vydají na zledovatělou cestu, tak pouze s patřičnou výzbrojí,“ říká Fryš.

Dívka jela po pádu na Sněžce půl kilometru po zadku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám