Hlavní obsah

Muž ničil pneumatiky autům s ukrajinskou značkou. Musí odevzdat vrtačku a zaplatit sto tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Peněžitý trest 100 tisíc korun uložil Obvodní soud pro Prahu 8 padesátiletému muži, kterého policie obvinila kvůli ničení pneumatik u vozidel s ukrajinskou registrační značkou. Součástí rozsudku je rovněž příkaz, aby odevzdal nástroj, se kterým páchal trestnou činnost. Verdikt, o kterém informovala Česká televize (ČT), je pravomocný.

Foto: Policie ČR

Poškozená pneumatika u jednoho z vozidel

Článek

Odsouzený muž kromě peněžitého trestu musí odevzdat aku vrtačku, se kterou poničil pneumatiky u zhruba dvou desítek aut. O vývoji v případu ve čtvrtek ČT informoval soudce Petr Novák s tím, že trestní příkaz je pravomocný.

Muži hrozily za poškození cizí věci až tři roky vězení, činy navíc páchal kvůli národnostní příslušnosti poškozených. Policii se po zadržení loni na podzim přiznal.

Podezřelý podle vyšetřovatelů zničil nejméně 35 pneumatik u zaparkovaných aut v Praze, s vrtačkou řádil loni od dubna do září. Škodu policie vyčíslila na 100 tisíc korun.

Všechna vozidla měla ukrajinskou registrační značku a policie měla od začátku jasno, že nešlo o náhodu.

Policie navrhla obžalovat muže, který v Praze ničil kola ukrajinských aut

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám