Hlavní obsah

Muž nastartoval motorovou pilu a šel proti družce s dítětem v náručí

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Jednatřicetiletý muž vyhrožoval minulý týden zabitím motorovou pilou dvěma ženám a miminku na Uherskohradišťstku. Naštěstí opilec při své agresivní chvíli nikoho nezranil, přesto muži hrozí až tříleté vězení. O případu informovala policie v pondělí.

Článek

Ve čtvrtek po poledni přišla na návštěvu k muži a jeho družce s nedávno narozeným synem do bytu v Uherském Hradišti jeho matka. Po chvíli se muž začal s matkou hádat, v kuchyni si vzal nože a nůžky a vyhrožoval ženě zabitím.

Družka mu nebezpečné nástroje z rukou vytrhla, na což agresivní muž reagoval odchodem na chodbu, kde měl odloženou motorovou pilu. Tu nastartoval a vrátil se do pokoje.

On se pustil s nastartovanou pilou proti ní. Žena přitom držela v náručí jejich několikaměsíčního syna.
mluvčí policie Aleš Mergental

„Družka na něj zakřičela, ať toho nechá. On se však pustil s nastartovanou pilou proti ní. Žena přitom držela v náručí jejich několikaměsíčního syna,“ řekl mluvčí policie Aleš Mergental.

Muž před nimi máchal motorovou pilou, ale naštěstí ženu ani miminko nezranil. Z ničeho nic se otočil a šel za svou matkou. Té začal s pilou v rukou vyhrožovat také.

„Naštěstí pilu vypnul a nezraněná matka z bytu utekla. Muž se uklidnil a šel spát,“ doplnil mluvčí policie.

 Vykázán na deset dnů z bytu

Vystrašená žena oznámila událost na policejním oddělení. Policisté ihned vyjeli k bytu, kde jednatřicetiletého muže zadrželi. Po výslechu mu policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování, za což mu ze zákona hrozí až tři roky vězení.

„Po sdělení podezření policisté muže propustili s tím, že jej na deset dní vykázali z bytu, ve kterém s družkou přebývá,“ uzavřel mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám