Hlavní obsah

Muž našel na půdě granát. Ukrytý v čepici ho vezl plzeňskou MHD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

S ručním granátem schovaným v čepici cestoval v minulých dnech starší muž plzeňskou MHD. Chtěl ho odevzdat na policii, ta mu ale nakonec přijela naproti. Přivolal ji řidič autobusu, když mu nálezce granát ukázal.

Foto: Policie ČR

Nalezený granát

Článek

Muž podle policie našel americký ruční granát na půdě. Nejprve si myslel, že jde o atrapu, a tak si jej ponechal. Po nějaké době si to rozmyslel a v neděli se rozhodl odevzdat jej policii.

Muž s magnetem z Vltavy vytáhl ostrou dělostřeleckou minu

Krimi

„Granát si uschoval do čepice a nasedl do MHD směrem Plzeň městská část Slovany. Na náměstí Milady Horákové oslovil řidiče autobusu s prosbou, zda by mu nepůjčil mobilní telefon, protože potřebuje zavolat na policii,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Šel hledat ztracenou návnadu, domů si nesl igelitku granátů

Koktejl

Když řidič spatřil, co má muž ukryté v čepici, okamžitě zavolal na linku 158. Na místo dorazil pyrotechnik, který granát odvezl k likvidaci. Policisté se případem nadále zabývají.

„Pokud kdekoliv naleznete jakoukoliv munici či výbušninu, v žádném případě s ní nemanipulujte, místo nálezu podle možností zajistěte a ihned kontaktujte policii,“ upozornila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám