Hlavní obsah

Muž nalezený po výbuchu v sutinách domu na Prostějovsku byl jeho obyvatelem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olšany u Prostějova

Ničivý výbuch v Olšanech na Prostějovsku nepřežil obyvatel domu, který v pondělí exploze srovnala se zemí. Mrtvého muže záchranáři našli po zhruba osmi hodinách náročného rozebírání sutin, v úterý policie potvrdila jeho totožnost. Hasiči na místě pokračují s odklízením následků exploze, jejíž příčinu policie dále vyšetřuje.

Odklízení následků ničivého výbuchu na ProstějovskuVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Policisté o zjištění informovali na Twitteru s tím, že se jednalo o 57letého obyvatele domu. Jeho tělo našli pomocí psů speciálně vycvičených na prohledávání zbořenišť.

Na místě v úterý pokračuje odklízení sutin, podle mluvčí hasičů Lucie Balážové musí její kolegové ze sousedního domu rozebrat velkou část zničené střechy, aby neohrožovala okolí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Exploze otřásla obcí Olšany u Prostějova

Exploze v hustě obydlené ulici otřásla obcí v pondělí kolem 11. hodiny. Zcela zbořený skončil řadový patrový dům, exploze zasáhla také dva domy v sousedství a na dvě desítky dalších poškodila, kdy šlo zejména o vysklená okna tlakovou vlnou. Předběžně vyšetřovatelé hovoří o škodě za 10 milionů korun.

Výbuch v Olšanech u ProstějovaVideo: Policie ČR

Kromě úmrtí obyvatele postiženého domu si exploze vyžádala tři zraněné – záchranka ošetřila sousedku z protějšího domu a dva lidi, které zasáhla tlaková vlna, když kolem projížděli autem.

Při výbuchu domu v Olšanech zemřel člověk, vznikla škoda za 10 milionů

Krimi

Stav domů postupně prověřuje statik, po prvotní kontrole se ještě v pondělí vpodvečer vrátilo do svých domovů zhruba deset lidí, které hasiči po výbuchu evakuovali.

Nejpoškozenější dům v těsném sousedství byl v rekonstrukci, mladá rodina se do něj měla teprve nastěhovat, řekli ČTK obyvatelé z ulice.

Odklízení následků ničivého výbuchu na Prostějovsku

Okolnosti a příčinu tragédie vyšetřuje policie, zatím se jedná o podezření z obecného ohrožení. Podle všeho je ve hře zejména únik plynu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám