Hlavní obsah

Muž naletěl údajnému americkému finančníkovi. Přišel o 400 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měla to být cesta ke zbohatnutí. Zbohatl ale jen podvodník, který napálil muže z Hodonínska. V odesílání peněz ze svého účtu neznámému podvodníkovi dokonce aktivně pomáhal. Když pochopil, že něco není v pořádku, bylo již pozdě. Přišel o 400 tisíc korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na Facebooku muže oslovila nabídka údajně známého amerického finančníka, který nabízel zajímavé zhodnocení financí. Vizi snadného zbohatnutí neodolal a na nabídku reagoval. V následné komunikaci pak poskytl kontaktní údaje a dlouho na reakci nečekal.

„Telefonicky jej kontaktoval rusky hovořící blízký spolupracovník amerického podnikatele. Společně založili speciální účet a registrovali nového klienta. Muž také zaplatil vstupní asi pětitisícový poplatek,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Muž, kterého nezarazila skutečnost, že spolupracovník Američana konverzuje rusky, bez probuzení pudu sebezáchovy souhlasil s tím, že volající udělá „synchronizaci“ jeho účtu. Do počítače si nainstaloval program pro vzdálenou správu. Pak už začal povedený bankéř úřadovat. „Muž sledoval probíhající obchody a v mobilním telefonu potvrzoval zadané transakce. Ty kýžený efekt ale nepřinesly. Naopak během krátké doby z jeho účtu zmizelo na různé kryptoměnové účty skoro čtyři sta tisíc korun,“ dodal mluvčí.

Nakonec se poškozený čtyřiačtyřicetiletý muž vydal na policii. Šance, že se peněz dočká, je ale malá. Ne nadarmo proto policisté a banky opakovaně upozorňují na rizika podobných transakcí a připomínají, že tento druh kriminality je na vzestupu.

Žena naletěla podvodníkovi a přišla o milionovou investici

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám