Hlavní obsah

Žena naletěla podvodníkovi a přišla o milionovou investici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena z Kutnohorska přišla na internetu o milion korun. Podle policie ji o ně připravil neznámý pachatel, který jí nabízel investici do akcií a doporučil jí nainstalovat si do počítače aplikaci pro vzdálený přístup. Přes aplikaci jí peníze z účtu vybral. Za podvod a neoprávněný přístup do počítačového systému hrozí pachateli v případě dopadení a odsouzení až osm let vězení, informoval krajský policejní mluvčí Pavel Truxa.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Novinky.cz

Článek

Žena reagovala podle policie na reklamu na sociálních sítích, která nabízela zhodnocení peněz nákupem cenných papírů. Po zaregistrování ji kontaktoval muž, jenž se vydával za makléře společnosti.

„Po několika hovorech ji pachatel přesvědčil k instalaci programu do počítače, který mu umožnil ho vzdáleně ovládat. Velké překvapení pak na podvedenou ženu čekalo, když následujícího dne zjistila, že jí z účtu zmizelo několik ‚investic‘ v celkové výši milion korun,“ uvedl Truxa. Žena událost ohlásila na policii.

Policisté veřejnost před praktikami podvodníků opakovaně varují. Téměř o 800 000 korun přišla v prosinci například i žena z Karviné, která se zřejmě stala obětí podvodníka ve virtuálním prostředí, když chtěla nakoupit akcie a kryptoměnu.

Pošta řeší podezření na zneužití SIPO jednou firmou u 4000 plátců

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám