Hlavní obsah

Muž na Plzeňsku chtěl zabít manželku, pak zastřelil sebe. Všemu přihlížela jejich dcera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vochov
Aktualizováno

Lidé ve Vochově na severním Plzeňsku jsou otřeseni z tragédie, která se v obci stala v pátek večer. Podle zjištění Novinek chtěl 70letý muž zastřelit svou 33letou manželku, nakonec zbraň obrátil proti sobě a prostřelil si hlavu. Všemu přihlížela i jejich malá dcera. Kriminalisté už čin kvalifikovali jako pokus o vraždu.

Muž na Plzeňsku chtěl zabít partnerku a pak i sebe. Oba jsou v kritickém stavuVideo: Klára Mrázová

 
Článek

Rodinný dům, kde se neštěstí odehrálo, stále hlídá policie. Její mluvčí Veronika Hokrová v sobotu dopoledne uvedla, že už ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z pokusu o vraždu.

„Dalšími okolnostmi se intenzivně zabýváme,“ doplnila s tím, že činu předcházely domácí neshody.

Podle zjištění Novinek sedmdesátiletý muž svým zraněním podlehl v nemocnici.

Rodinná tragédie na Prostějovsku: Tři mrtví

Krimi

Jeho 33letá manželka, na niž vystřelil, zůstává hospitalizována a má za sebou operaci. Záchranáři ji z místa odvezli v kritickém stavu.

Sousedé i obyvatelé Vochova jsou z pátečního neštěstí v šoku.

„Oni se hodně hádali, bylo to takové italské manželství, taky mezi sebou měli velký věkový rozdíl. Údajně za tím byla nevěra, ale tu přeci neřeším takhle hrozným způsobem,“ kroutil hlavou rodinný známý, jenž si nepřál být jmenován, ale redakce jeho totožnost zná.

O partnerských potížích mluvil také soused. „Měli mezi sebou konflikty. Nejhorší je, že u toho byla jejich malá holčička. To je úplně šílené. Nedokážu si představit, co musí prožívat,“ přemítal.

Foto: Klára Mrázová, Právo

Policie ohledávala u domu ve Vochově místo činu.

Informaci potvrdil i další soused, který přímo v rodinném domě po události byl.

„Policii snad měla zavolat právě jejich dcerka. Na podlaze jsem viděl kaluž krve, ještě teď se z toho všeho vzpamatovávám,“ uvedl rozklepaný muž.

Holčičku odvezla policie a podle zjištěných informací ji předala příbuzným. „Já jsem se postaral o pejska, kterého manželé měli. Je to jack russel teriér. Celou noc se chudák třásl, takže jsem ho měl u sebe,“ doplnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám