Hlavní obsah

Muž na Hodonínsku zastřelil jiného. Pak spáchal sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nelegálně drženou zbraň vytáhl v neděli večer na devětadvacetiletého muže z Lovčic na Hodonínsku šestapadesátiletý obyvatel obce. Výstřelem jej zabil a po činu spáchal sebevraždu. Kriminalisté prověřují okolnosti události.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Na místo po oznámení případu večer vyjížděli policisté z celého okolí. Začali pátrat po střelci.

„Ihned po nahlášení události se do pátrání po podezřelém zapojily desítky policistů. Podezřelý ale po činu odjel domů, kde spáchal sebevraždu,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Kriminalisté se pustili do prohlídky místa vraždy i domu, kde střelec ukončil svůj život. Obyvatelům obce podle mluvčího žádné nebezpečí nehrozí.

Policisté prověřují i důvody, proč muž vytáhl na nešťastníka zbraň. „Zřejmě se tak stalo z důvodu dřívějšího sporu,“ uvedl Šváb s tím, že více ukáže až výsledek šetření.

„Případem se policie zabývá pro vraždu spáchanou po předchozím uvážení,“ doplnil kvalifikaci skutku mluvčí.

Pro obyvatele poklidné obce je zpráva o násilném činu šokující. „Je to katastrofa. Jsme v šoku. Nevím, proč se to stalo. Nikdy jsme s ním jako obec neměli problémy,“ uvedl na adresu střelce starosta Lovčic Václav Tvrdý (Společně pro Lovčice).

Policie zadržela muže kvůli vraždě ženy v Chotěboři

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám