Hlavní obsah

Muž měl svou známou v Sokolově znásilnit, okrást a vyhrožovat jí zabitím. Hrozí mu až deset let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až deset let za mřížemi může strávit násilník (36) ze Sokolova, který podle vyšetřovatelů před několika týdny znásilnil a okradl svoji o dva roky starší známou. Muž je obviněný i z vydírání či nebezpečného vydírání. O případu v pátek informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž podle policie přišel v půlce října za svou známou do bytu. Nejprve po ní chtěl peníze, když mu je odmítla dát, vytáhl na ni nůž a začal jí vyhrožovat, že ji zabije.

Do toho na stole připravil blíže nespecifikovanou drogu a ženu nutil, aby si dala. Ta to zprvu odmítala, ale nakonec se ze strachu o život podvolila.

Tím to ale zdaleka neskončilo. Obviněný muž ji pak zatáhl do pokoje, kde ji měl začít svlékat a nutit k sexu. Žena se sice bránila, muž jí ale měl svázat ruce a vyhrožovat jí s nožem v ruce, tak se bránit přestala a obviněný ji znásilnil.

Na druhý den se podle šetření za ženou vrátil a znovu ji několik hodin vyhrožoval, že ji znásilní a zabije. Nakonec ale odešel, aniž by cokoliv provedl.

Expolicista zavraždil sousedku a znásilnil vlastní matku. Dostal 28 let

Krimi

Do třetice se k ženě do bytu vnutil na přelomu října a listopadu. Opět jí měl ohrožovat nožem a tahat z ní peníze, pak si ale přiložil nůž k zápěstí, a naopak ženě vyhrožoval, že si něco udělá sám. Když to k ničemu nevedlo, ukradl jí z kabelky peníze, cigarety a sušenky.

Pořád mu to ale bylo málo a vyhrožoval ženě dalším znásilněním, když mu nedá víc peněz. Nakonec ji položil na gauč a jal se ji svlékat. Žena mu měla ve finále slíbit, že mu peníze vydá, když ji nechá být. Muž ji tedy z gauče pustil, ale vyhrožoval jí podle policie při tom zabitím.

Žena pak využila násilníkovy nepozornosti, popadla telefon a chtěla všechno nahlásit na policii. To na muže platilo, protože měl okamžitě vylézt oknem na hromosvod a po něm se sklouznout dolů na zem a z místa utéct.

Žena pak vytočila linku 158 a vše oznámila, policie muže dopadla po několika hodinách. Násilník teď ve vazbě čeká na soud, který jej v případě prokázání viny může poslat do vězení až na deset let.

Reklama

Výběr článků

Načítám