Hlavní obsah

Muž kopl chodce v Praze do hlavy. Zlomil mu čelist a způsobil krvácení do mozku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Brutální napadení objasnili tento týden pražští kriminalisté. Čtyřiadvacetiletý muž podle nich na Žižkově kopl kolemjdoucího do hlavy takovou silou, že muž skončil v umělém spánku a s krvácením do mozku. Na svědomí má podle policie také předchozí napadení skateboardisty. Obviněný byl v pátek vzat do vazby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oba případy se odehrály v červnu v Žerotínově ulici v Praze 3. Mladý muž se podle zjištění kriminalistů doma pohádal a odešel ven. Nejprve zaútočil na skateboardistu, kterého skopl z prkna. Napadený před ním začal utíkal a útočník běžel za ním.

„Křičel na něj, že ho zabije, přičemž ho častoval nadávkami kvůli jeho světlé barvě pleti. Muži se podařilo z místa utéct, ale ještě předtím schytal několik ran pěstí,“ informoval mluvčí policie Jan Daněk. Muž po své oběti hodil také dlažební kostku, která cíl naštěstí minula.

Agresor si však chtěl vybít zlost, a tak zaútočil na kolemjdoucího 34letého muže. Kopl ho do hlavy takovou silou, že muž upadl na zem. „Poškozený skončil po napadení v nemocnici v umělém spánku se zlomenou čelistí a krvácením do mozku. Jeho zranění si vyžádalo uvedení do umělého spánku, operaci a léčbu v řádu několika měsíců,“ uvedl Daněk.

Deset let vězení

Kriminalisté po útočníkovi pátrali několik měsíců, až se dostali na stopu konkrétního podezřelého. Toho zadrželi v úterý a on se následně na služebně přiznal.

„U výslechu se jako podezřelý k oběma napadením přiznal. Následně vyšetřovatel zahájil jeho trestní stíhání pro trestné činy těžké ublížení na zdraví a výtržnictví, za což mu hrozí až deset let pobytu za mřížemi,“ shrnul mluvčí policistů.

V pátek vzal soud obviněného do vazby, aby se neskrýval před policií, nepůsobil na svědky a nepokračoval v trestné činnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám