Hlavní obsah

Muž jezdil MHD v policejní uniformě. Nechtělo se mu platit za jízdenky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obelstít revizory v pražské MHD se rozhodl 52letý muž. Převlékal se proto do policejní uniformy. Svému odhalení přispěl sám, když přišel za hlídkou strážníků se zvláštním požadavkem.

Foto: MP Praha

Muž v policejní uniformě

Článek

Na Václavském náměstí oslovil minutý týden strážníky muž v neúplné uniformě policie a požádal je o asistenci při zjištění totožnosti člověka, který měl být převezen na záchytku. Jenže hlídce se muž v podivném oblečení zdál podezřelý.

Policie zveřejnila video z velké noční kontroly klubů. Někde se dokonce i tančilo

Koronavirus

„Zanedbaný, neúplný stejnokroj, velmi nestandardní dotaz a taktéž závan alkoholu z jeho dechu strážníky upoutaly. Proto ho požádali o předložení služebního průkazu. Odpověď je ani moc nepřekvapila. Prý si ho zapomněl,“ sdělila mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Své údaje sice nadiktoval, ale strážníci potřebovali ověřit jeho příslušnost k policii, proto vyrazili společně na služebnu. Policista pak potvrdil, že 52letý muž u policie nepracuje.

Foto: MP Praha

Muž v policejní uniformě

„Muž se pak strážníkům přiznal, že se čas od času rád převléká do uniformy jak policistů, tak strážníků ze zcela prozaického důvodu, chce jezdit zdarma městskou hromadnou dopravou,“ konstatovala Seifertová.

Protože je zneužití uniforem bezpečnostních sborů přestupkem, byl jeho případ předán k vyřešení správnímu orgánu.

Sebevraha na Plzeňsku včas odřízli policisté

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám