Hlavní obsah

Policie zveřejnila video z velké noční kontroly klubů. Někde se dokonce i tančilo

Novinky, jap

Hygienici v doprovodu policistů provedli v noci z pátku na sobotu rozsáhlou kontrolu hudebních klubů. Cílem bylo zjistit, zda provozovatelé i návštěvníci dodržují platná protiepidemická opatření. Ze zásahů policisté zveřejnili video.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní záběry z nočních kontrol v centru PrahyVideo: Policie ČR

 
Článek

Při kontrole zhruba deseti hudebních a tanečních klubů zjistili policisté a hygienici více než čtyři desítky přestupků, včetně zakázaného tance. "V noci z pátku na sobotu proběhla v centru metropole bezpečnostní akce, při které jsme společně s hygieniky kontrolovali noční bary a také hudební a taneční kluby v centru města. Jednalo se o zhruba desítku kontrolovaných podniků, mezi nimiž byly také čtyři velké hudební kluby," řekla Novinkám policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Manévry v Praze. Dav policistů a hygieniků kontroloval hudební kluby

Domácí

Jak již Novinky dříve informovaly, v centru metropole se objevila kolona zhruba dvaceti policejních vozů. Desítky policistů pak zamířily do větších hudebních klubů.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté v centru Prahy kontrolovali hudební klubyVideo: Novinky

"Při akci policisté zkontrolovali bezmála 500 lidí. U více než 40 z nich bylo zjištěno přestupkové jednání, kdy všichni tito lidé byli řešeni v příkazním řízení na místě. Celkově bylo v příkazních řízeních na místě vybráno více než 20 tisíc korun. Pět přestupků vyřešila hygiena oznámením do správního řízení. V těchto případech se jednalo především o provozovatele klubů," doplnila mluvčí s tím, že v některých klubech probíhala produkce a tančilo se v nich.

Diskotéky bez tance? Další pokus vlády o trik, míní ekonom

Ekonomika

Ve dvou případech pak řešili přestupky cizinečtí policisté u cizinců na úseku cizineckého zákona.

Reklama

Výběr článků

Načítám