Hlavní obsah

Muž inkasoval peníze určené na pomoc po tornádu. Hrozí mu osm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu šest milionů korun má na svědomí podle policie 56letý muž, který parazitoval na předloňském tornádu na jihu Moravy. Bral dotace na práce, které nebyly provedeny nebo jen částečně. Hrozí mu osm let vězení.

Foto: archiv Romana Majera

V osadě Pánov tornádo zasáhlo a těžce poničilo takřka všechny domy.

Článek

Kriminalisté napočítali šest podvodných jednání, kdy muž z Prahy využil těžké životní situace obyvatel a nabízel pomoc jako zprostředkovatel dotace na obnovu bydlení ze státního fondu podpory investic.

„V některých skutcích se souhlasem poškozených, v jiných zcela bez jejich vědomí vyřizoval s pracovníky fondu proplácení dotací za práce. Nikdo z nich v tu chvíli ale nemohl tušit, že peníze proudí za „práci“, která nebyla vykonána, případně se realizovala pouze z části,“ informoval mluvčí policie Pavel Šváb.

Peníze za faktury inkasoval na svůj účet, v jednom případě mu peníze uhradil i poškozený tornádem. Kriminalisté úzce spolupracovali a pracovníky fondu a díky tomu byl muž na konci března zadržen.

Policisté ho obvinili z dotačního podvodu a poškození cizích práv, hrozí mu až osm let vězení. Policisté spočetli škodu na šest milionů korun, další dva miliony na poslední chvíli nezískal.

Po tornádu ukradl hasičům na Hodonínsku elektrocentrálu, dostal tři roky natvrdo

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám