Hlavní obsah

Muž domlouval obchody s fiktivními auty. Stovky tisíc pak prohrál na automatech

Praha

Na stovky tisíc korun si podle policie přišel 25letý muž z Prahy, který na internetu nabízel auta. Se zájemci sjednal akontaci, ale peníze ani auta už lidé neviděli. Muže zadržela zásahová jednotka na začátku září.

Podvodníka zadržela zásahová jednotkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Scénář podvodů byl podle mluvčího policie Jana Rybanského naprosto stejný. Muž si vytvořil inzeráty, kde nabízel fiktivní auta k užívání a následnému odkupu.

Pak čekal až se ozve zájemce a mladý muž mu sdělil bankovní účet, kam má zaslat peníze. Částky se pohybovaly od desítek až po stovky tisíc korun.

Lékařka stanula před soudem kvůli posudku na simulanta

Krimi

„Zatímco účty rostly, poškození se vozidel z pochopitelných důvodů nedočkali. Na reklamace podvedených nereagoval a získané peníze ani po opakovaných urgencích nevracel. Poškozeným nezbylo nic jiného než se obrátit na policii,“ uvedl Rybanský.

Foto: Policie ČR

Podvodníka zadržela zásahová jednotka.

Kriminalisté během několika měsíců zadokumentovali více než desítku podvodů a zjistili, že je má na svědomí stejný muž. Na začátku září jej zadržela zásahová jednotka, protože mohl být ozbrojený. Zbraň nakonec našli při domovní prohlídce.

Muž si půjčil půl milionu na obchod s bitcoinem. Nemá peníze ani kryptoměnu

Krimi

„A kde končila hotovost? Jak už bývá v podobných případech zvykem, mizela ve výherních automatech nebo za úhradu drog,“ konstatoval Rybanský s tím, že muži hrozí až osm let vězení. Na verdikt si počká ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám