Hlavní obsah

Muž doma hasil menší požár, skončil v nemocnici

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drahotuše

V nemocnici skončil v neděli ráno majitel rodinného domu v Drahotuších na Přerovsku poté, co se pokoušel hasit menší požár palivového dřeva, který vypukl uvnitř jeho obydlí. Nadýchal se zplodin hoření a utrpěl drobnější popáleniny. Právu to řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Hlavního města Prahy

Ilustrační foto

Článek

Hasiči přijali oznámení o požáru prostřednictvím tísňové linky krátce po sedmé hodině ranní s tím, že ze vstupních dveří objektu se valí kouř. Na místě zasahovaly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Hranic, Lipníka nad Bečvou a Drahotuš.

„Ještě před příjezdem hasičů se majitel pokusil o uhašení požáru palivového dřeva v chodbě budovy. Během své snahy se bohužel nadýchal nebezpečných zplodin hoření,“ uvedl mluvčí. Hasiči zraněnému poskytli předlékařskou pomoc, následně jej převzali zdravotničtí záchranáři.

„Muž středního věku byl po prvotním ošetření transportován ve stabilizovaném stavu na akutní příjem nemocnice v Hranicích,“ sdělil Právu mluvčí Zdravotnické záchranného služby Olomouckého kraje Pavel Lampa s tím, že v době převozu nebyl bezprostředně ohrožen život pacienta. Podle Hošáka žár muži na hlavě sežehl obočí a část vlasů.

„Požár menšího rozsahu hasiči velmi rychle lokalizovali, nicméně intenzitou hoření došlo k popraskání oken a vstupních dveří,“ konstatoval mluvčí hasičů. K požáru podle něj došlo s největší pravděpodobností od kotle na tuhá paliva, vyloučeny však zatím nejsou ani další možnosti. Výše škody zatím nebyla vyčíslena.

Reklama

Výběr článků

Načítám