Hlavní obsah

Muž chtěl vykouřit vosy, popálil se a ještě mu chytla chata

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Skončil popálený ve špitále, málem mu shořela chata a ještě dostal pokutu. To je případ muže z Tachovska, který se v neděli před půlnocí snažil vykouřit vosy z rekreačního objektu u rybníka Regent.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Muž omylem zapálil chatku, když chtěl vykouřit vosy.

Článek

„Muž se chtěl zbavit vosího roje z dřevěné chaty, který se usídlil v podkrovní části. K vykouření vos zapálil sirné knoty, od nichž vznikl požár. Muž se snažil plameny rychle uhasit pomocí vody z kýblů. Přitom si způsobil popáleniny na ruce a musel být záchrannou službou převezen do nemocnice,“ řekla mluvčí krajských hasičů Blanka Rauscherová.

Podle ní hasiči po příjezdu na místo dostali oheň rychle pod kontrolu. „Asi do jedné hodiny rozebírali konstrukci chaty a dohašovali doutnající dřevo,“ dodala Rauscherová.

Škodu majitel objektu, kterým je Yacht chlub Mariánské lázně, vyčíslil na několik desítek tisíc korun. „Za nedbalost byla muži uložena na místě bloková pokuta,“ uzavřela mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám