Hlavní obsah

Muž chtěl skočit z mostu v Děčíně, vyjednavače k němu vytáhli na plošině

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Záchranu muže, který se rozhodl ukončit život skokem z mostu, řešili policisté s hasiči v Děčíně. Muž seděl u vrcholu obloukové konstrukce ve výšce bezmála 18 metrů nad mostem. Policejní vyjednavač se k muži v zoufalé situaci dostal s hasiči pomocí výškové plošiny.

Foto: Policie ČR

Policista se k muži dostal pomocí výškové plošiny společně s hasičem, který zajišťoval i bezpečnost vyjednavače

Článek

Incident se stal ve středu kolem 22:30, svědci přes tísňovou linku upozornili policii na muže, který se podle všeho chystal skočit.

Na místo dorazilo několik policejních hlídek s vyjednavačem a rovněž hasiči. Ještě při cestě policisté zjistili, že na mostě byl 31letý muž, který si chtěl vzít život už v minulosti.

Muž v Praze chtěl skočit z mostu, dívka v bílém ho držela za ruku do zásahu policie

Krimi

Z fotografií zveřejněných policií je vidět muže, jak sedí blízko vrcholu obloukové konstrukce, který je 17,5 metrů nad mostem.

„Proto bylo nutné postupovat s nejvyšší opatrností,” popsal v pátek záchrannou akci mluvčí policie Daniel Vítek.

Policejní vyjednavač: Často jsme první, kdo sebevrahům skutečně naslouchá

Krimi

Za mužem poslali nahoru v koši na výškové plošině policejního vyjednavače doprovázeného hasičem. Policistovi se podařilo navázat s mužem kontakt, přiměl ho také k tomu, aby se posadil.

Foto: Policie ČR

Muž seděl blízko vrcholu obloukové konstrukce, který je bezmála 18 metrů nad mostem

Specialistovi s psychologickým výcvikem se nakonec po zhruba desetiminutovém dialogu podařilo muže přesvědčit, aby si rozhodnutí rozmyslel, načež slezl do koše a nechal se svézt dolů, kde se o něj postarala záchranka.

„V dechu měl skoro 2,5 promile alkoholu,” dodal Vítek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám